Jordärtskockssoppa med heta räkor
4 port
200 g jordärtskockor
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk majsolja
8 dl vatten
1 dl tort vitt vin
2 hönsbuljongtärningar
3 dl grädde
300 g stora, skalade räkor (50-70 st)
Chili efter smak
2 msk finhackad gräslök
salt
peppar
Gör så här:
1. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg.
2. Häll på vatten och vin. Tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills jordärtskocksbitarna är mjuka, ca 15 minuter.
3. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med 1/2 tsk salt och 1 1/2 krm vitpeppar. Låt koka upp.
4. Snitta ev räkorna så att de kan vikas ut. Fräs dem försiktigt i lite olja, rör ner finhackad chili och gröslök. Fördela soppan i skålar och toppa med räkor och lite färsk hackad gräslök.
Servera gärna lite vitlöksbröd till soppan.
Det receptet tackar jag för. Goa ungar har du med.
SvaraRaderaKram på dig.
Maggan
Tack! Ja dom är goa dom :). Å varsågod hoppas ni gillar soppan! Kram Annelie
RaderaGumman, jag får sova om nätterna så just nu har jag energi och vill bara gräva, plantera och fixa för fullt hemma - älskar det!!!=)) Ska bli så mysigt att ni kommer nästa vecka, var så länge sedan vi sågs!
SvaraRaderaVila dig nu vännen!
Kramar